Wat waren de grootste en duurste trouwfeesten allertijden?

Een huwelijk is de meest memorabele dag in je leven, na de geboorte van je kinderen. Het is daarom ook helemaal niet erg om flink wat geld uit te geven, om van de deze dag een feestelijke gebeurtenis te maken. Natuurlijk heb je geld nodig om de juiste trouwring te kopen, maar ook voor andere attributen is het noodzakelijk om de portemonnee te trekken. Al met al kunnen de kosten flink oplopen. Toch is er altijd baas boven baas. Sommige celebraties geven voor hun huwelijksfeest meer geld uit dan andere mensen in hun hele leven zullen verdienen. Wat waren de duurste en grootste trouwfeesten allertijden?

Een gemiddelde bruiloft

Voor de gemiddelde bruiloft wordt in de Verenigde Staten zo’n 25.200 dollar betaald. Dit is natuurlijk voor de meeste mensen al een hoog bedrag. Voor sommige is dit een heel jaarsalaris! De meeste Amerikanen spenderen tussen de 18.900 en 31.500 dollar. In Nederland zijn de bedragen niet heel anders. De echtparen hieronder gaven allemaal meer dan een miljoen dollar uit, ongekende bedragen!

Arun Nayar en Elizabeth Hurley: 2.6 miljoen

Deze twee zijn twee keer in het huwelijksbootje gestapt. In 2007 vond het huwelijksfeest plaats in Sudeley kasteel. Dit kasteel bevindt zich in Engeland, wat natuurlijk het geboorteland van Elizabeth is. De tweede keer trouwden ze in Jodhpur, in het Umaid Bhawan paleis. De bruiloft in deze plaats geschiedde volgens de Hindu traditie. Op die manier konden ze allebei hun eigen culturen eren, wat zij heel belangrijk vonden. Het was zowel in India als in het Verenigd Koningrijk een groot succes. Misschien had dit ook wel te maken met het optreden van Elton John, wat fenomenaal was. Hij werd helemaal overgevlogen naar India.

Helaas was het huwelijk na 4 jaar al over. Elizabeth had namelijk de Australische cricketspeler Shane Warne gezoend. De scheiding duurde 92 seconden, misschien was dat wel een wereldrecord!

Paul McCartney en Heather Mills: 3.6 miljoen

Iedereen kent Paul McCartney natuurlijk wel. Hij is een van de leden van de Beatles. Dit is een van de allerberoemdste bands wereldwijd. Paul had natuurlijk flink verdiend in zijn tijd bij de Beatles. Op die manier kon hij flink investeren in zijn huwelijk. Hij heeft totaal geen kosten gespaard, maar juist flink gespendeerd. Gelukkig voor hem was hij getrouwd met ondernemer Heather Mills. Zij heeft ook centen genoeg, en kon dus haar steentje bijdragen. Er waren 300 gasten aanwezig. Er werd dus per gast iets van 10.000 euro uitgegeven. Helaas voor de gasten waren alle maaltijden vegetarisch. Betaal je zoveel geld en dan kan je niet eens een lekker biefstukje verorberen!

Ook dit huwelijk duurde niet lang. Van 2002 tot 2008, 6 jaar in totaal dus. Helaas voor Paul was hij meer geld kwijt bij de scheiding dan voor het huwelijk zelf. Hij moest haar in een keer 27 miljoen overmaken. Vervolgens was hij nog 13 miljoen kwijt aan ‘assets’ die hij moest overmaken.

Elizabeth Taylor en Larry Forensky: 4 miljoen

Dit huwelijk verschilt nogal van de andere in het lijstje. Over het algemeen trouwen celebraties met andere beroemdheden. In dit geval ging het er heel anders aan toe. Elizabeth Taylor is een hele beroemde Hollywood ster. Van Larry Forensky heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Dat kan wel kloppen want hij was gewoon een eenvoudige bouwvakker. Hoe de twee elkaar ontmoette, dat is ook een bijzonder verhaal. Zij hadden beide drugsproblemen. Op een gegeven moment besloten ze dat het niet zo verder kon. Afzonderlijk gaven ze zich op voor een programma in een afkickkliniek. Zo ontmoette ze elkaar. Hierna waren ze onafscheidelijk. En besloten ze in het huwelijksbootje te stappen. Het huwelijk was een groot feest en vele beroemdheden waren aanwezig zoals Liza Minneli, Macaulay Culkin en Eddie Murphy.

Elizabeth was zo slim om alleen onder huwelijksvoorwaarden te willen trouwen. De scheiding die volgde koste haar daarom maar 1 miljoen dollar. Echter, ze bleven hierna nog steeds wel goed bevriend. Toen Elizabeth stierf in 2011 liet ze Fortensky 800.000 dollar na. Hij heeft er tenslotte dus nog goed aan verdiend! Ook al was het duidelijk dat Fortensky allesbehalve een golddigger was en er hier sprake was van ware liefde. Die op een gegeven moment helaas wel wat bekoelde.

Chelsea Clinton en Marc Mezvinsky: 5 miljoen

Wanneer jij de dochter bent van de voormalige president van Amerika, en van een voormalig presidentskandidaat, dan kun je erop rekenen dat je een hele luxe bruiloft krijgt. Als je dan ook nog eens getrouwd bent met een enorm rijke bankier, dan kun je al helemaal rekenen op een schitterende, grote en dure bruiloft. Dit was het geval bij Chelsea Clinton, de dochter van Bill en Hilary. Zij stapte in het huwelijksbootje met Marc Mezvinsky. De bruiloft vond plaats bij de Astor Courts in 2010. Ze hadden een schitterend uitzicht op de Hudson Rivier.

In tegenstelling tot veel andere in dit lijstje zijn zij nog steeds samen. Wellicht komt dat omdat zij zelf allebei geen echte beroemdheden zijn. Mezvinsky is natuurlijk een zakenman, terwijl Clinton slechts de dochter van beroemde politici is. Het zijn dus vrij ‘normale’ mensen, en die zijn over het algemeen een stuk langer getrouwd dan beroemdheden.

Wayne Rooney en Coleen McLoughlin: 8 miljoen

Wayne Rooney is een van de bekendste voetballers van de afgelopen jaren. Niet alleen gaf hij zijn vrouw een schitterende trouwring. Ook het huwelijk was prachtig. Zij trouwden in Genoa in Italië in 2008. Rooney bestelde 5 privévliegtuigen, waarmee alle gasten overgevlogen werden. Hoewel Rooney er niet om bekend staat erg slim te zijn, had hij dit huwelijk toch wel erg goed geregeld. Hij had namelijk een deal gemaakt met een tijdschrift. Zij kregen de exclusieve rechten op de huwelijksfoto’s voor 4.2 miljoen. Rooney hoefde dus maar de helft van de bruiloft te betalen! Dat was natuurlijk nog steeds bijna 4 miljoen. Maar wanneer je bij Manchester United voetbalt, is dit maar een schijntje.

De twee zijn nog steeds getrouwd en hebben inmiddels ook al kinderen. Ze halen nog steeds regelmatig het nieuws. Onlangs bijvoorbeeld toen ze op vakantie gingen naar Amerika, en Coleen voor een vakantie van een weekje tientallen koffers meenam.