Op zoek naar een geschikte trouwring?

Een trouwring draag je voor de rest van je leven. Iets wat zolang meegaat, moet er natuurlijk goed uitzien. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de ring die je koopt en hoe deze eruit moet zien. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je jarenlang kan genieten van een prachtige ring waar je volkomen tevreden mee bent. In dit artikel worden er een aantal stappen besproken die verstandig zijn om door te lopen voordat je een trouwring aanschaft, op deze manier is het kiezen van de juiste ring een stuk gemakkelijker.

Begin niet te laat met zoeken!

Dit is een erg voor de hand liggend advies, maar toch erg belangrijk. Het plannen van een huwelijk is een tijdrovende en hectische taak. Er moet bijvoorbeeld een zaal gevonden worden, er moet een gastenlijst gemaakt worden, de catering moet geregeld zijn, en een goeie bruidsjurk kan natuurlijk niet ontbreken. Het komt toch vaak voor dat mensen onderschatten hoeveel tijd men kwijt is aan het plannen van een bruiloft, hierdoor komen ze in tijdnood. Dit is stressvol, en dat wil je natuurlijk niet hebben bij iets wat de mooiste dag van je leven zou moeten zijn. Je wilt ook niet dat er overhaaste beslissingen worden genomen. Begin daarom al ver van te voren met plannen, en ook met het zoeken naar de juiste trouwring.

Bedenk hoeveel je wilt spenderen aan je trouwring!

Er is natuurlijk eveneens sprake van een grote uitgave, zowel voor de trouwring als voor de gehele bruiloft. Er moeten de nodige kosten worden gemaakt, en soms zijn deze vrij onverwacht, je had er in eerste instantie niet op gerekend. Het is natuurlijk vervelend als je over je budget gaat en hierdoor in de problemen raakt. Vandaar is het verstandig om van te voren goed te bedenken wat er allemaal nodig is voor de bruiloft, hoeveel geld je te besteden hebt, en hoeveel je per onderdeel wilt uitgeven. Bedenk ook voor de trouwring hoeveel je ongeveer wilt besteden. Op die manier wordt aan de ene kant de keuze al een stuk gerichter en dus makkelijker, aan de andere kant voorkom je zo vervelende financiële moeilijkheden.

Trouwringen vallen in verschillende prijscategorieën. De goedkoopste kosten zo’n 350 euro. Er zijn echter ook prachtige exemplaren van wel 6000. Over het algemeen geven stelletjes, minstens 1250 euro uit. De keuze is echter volkomen aan jou.

Wat voor werk doe je, hou hier rekening mee

Een trouwring is over het algemeen van goede kwaliteit en zal lang meegaan. Echter, er kan altijd onverhoopt iets mee gebeuren. Wanneer je een persoon bent die veel arbeid verricht met de handen is de kans groter dat dit gebeurt. Vandaar dat het voor mensen met een beroep of vrijetijdsbesteding waarbij er veel gebruik gemaakt wordt van de handen verstandig is om een ring te kopen met een juiste zetting. Een solitaire zetting is bijvoorbeeld fragieler dan een kanaal- of bezelzetting.

Een trouwring moet goed onderhouden worden

Iets wat een leven lang meegaat, moet natuurlijk ook goed onderhouden worden. Gelukkig is dit vrij gemakkelijk. Je kunt de trouwring gewoon in lauw water laten weken, en vervolgens met een zachte tandenborstel schoonmaken. Natuurlijk kun je eveneens naar een speciaalzaak gaan om dit karweitje op te laten knappen.

Wat voor soorten trouwringen zijn er eigenlijk?

Er zijn verschillende type trouwringen. Het is erg belangrijk om na te gaan welke het beste bij je past. Wat vind je mooi? Allereerst kun je kiezen voor een klassieke trouwring. Dit is een exemplaar zonder diamanten. Vroeger was het gebruik van diamanten nog niet ingeburgerd, vandaar dat dit geldt als een klassieke variant. Deze stijl is tijdloos en heeft een erg strakke uitstraling. Vandaag de dag is een klassieke trouwring nog steeds erg populair.

Met een paar kleine aanpassingen is het mogelijk om een klassieke trouwring om te toveren tot een gepersonaliseerde ring. Hoe gebeurt dat? Er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een gravure. Hierbij wordt bijvoorbeeld de naam van uw partner in de ring gegraveerd, de datum van de trouwdag is eveneens een mogelijkheid. Op die manier krijgt de ring een extra persoonlijke ‘touch’, wat heel erg leuk is.

De diamanten trouwring

Natuurlijk is het ook mogelijk om een trouwring met diamanten te kopen. Deze hebben een erg luxueuze uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden, u kunt kiezen voor één grote diamant of voor een alliancering. Deze laatst term verdient verdere uitleg. Bij deze techniek worden er overal rondom de ring, diamanten geplaatst. Dit ziet er erg elegant uit, en staat ook symbool voor de eindeloze liefde tussen jou en je partner.

Voor mannen is het een leuke optie om te kiezen voor zwarte diamanten, deze geven een stoere en robuuste ‘look’.

Een trouwring met andere edelstenen

Het is ook mogelijk om, in plaats van diamanten, te kiezen voor andere edelstenen in je trouwring. Ze geven kleur en zijn verder goedkoper dan diamanten. Smaragden, robijnen en saffieren zijn alle drie heel erg fraaie stenen die je trouwring een prachtige en unieke uitstraling geven.

De vorm van de trouwring is eveneens belangrijk

Je moet eveneens een keuze maken over de vorm van de ring. Vaak zijn ringen voor vrouwen een stuk verfijnder en ook minder groot. De ringen van mannen zijn over het algemeen wat breder. Dit is niet verwonderlijk aangezien mannen grotere handen hebben. Het heeft echter eveneens een symbolische betekenis. Het verfijnde karakter van een ring past goed bij de zachtaardige aard van een vrouw.

Welk edelmetaal kies je?

Het is ook erg belangrijk om het juiste edelmetaal aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit wit-, geel-, of roodgoud. Natuurlijk is platina eveneens een mogelijkheid. Een combinatie van verschillende edelmetalen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Geelgoud is een klassieker, en wordt nog steeds veel gebruikt. Je kan ook kiezen voor platina, een van de kostbaarste metalen op de wereld en tegenwoordig erg populair.  

De correcte maat

Tenslotte is het belangrijk om de goede maat ring te kopen. Je kan zelf de goeie maat vast stellen, maar het is wel zo verstandig om bij een speciaalzaak te laten doen, dan weet je zeker dat je goed zit.

Met behulp van deze stappen zal je zeker uitkomen bij de juiste ring voor jou en je partner.