5 Tips voor het maken van een trouwalbum dat helemaal jouw stijl is

Net als alles waar je lang naar uitkijkt, hebben bruiloften de gewoonte om in een flits voorbij te vliegen. Dat maakt trouwfoto's zo geweldig, ze zetten de tijd even stil. Ze vormen een blijvend verslag dat je trouwdag uniek maakt, inclusief de momenten die je niet zelf hebt kunnen zien. Dus zelfs nadat alle details op den duur verloren lijken te gaan heb je altijd een blijvend aandenken aan de meest kostbare momenten van je grote dag.


Trouwalbums achterhaald?


Natuurlijk kun je duizenden foto's in de google cloud opslaan, maar er is gewoon iets aan het samenbinden van je trouwfoto's in een prachtig handgemaakt album dat tot je verbeelding spreekt. Dus als je houdt van het idee van een tijdloos aandenken dat het verhaal van je speciale dag vertelt, zijn hier de vijf beste tips voor het maken van je eigen trouwalbum ontwerp van fotoboeken.nl.


1.Maak het album alsof je leven ervan af hangt


Als het je eigen trouwalbum is kan het moeilijk zijn om objectief naar je foto's te kijken als het gaat om het beslissen welke foto's je weglaat. Vergeet niet dat het doel van een trouwalbum is om een samengestelde versie van je grote dag vast te leggen, niet om elke foto te laten zien (hoe mooi die ook mogen zijn).


2.Maak je eigen verhaal


Een van de gemakkelijkste manieren om je trouwalbum te ontwerpen is door het te benaderen alsof je een verhaal aan het vertellen bent. Zoals elk goed verhaal moet je trouwalbum een begin, een midden en een einde hebben. Terwijl je je foto's bewerkt kan het nuttig zijn om je af te vragen hoeveel waarde elke foto aan het verhaal toevoegt.


3.Wacht niet lang met het maken van het trouwalbum


Van uitstel komt afstel, dus hoe langer je het ontwerpen van je trouwalbum uitstelt, hoe moeilijker het wordt om het af te ronden. En hoe minder waarschijnlijk het wordt dat je de tijd vindt om er aan toe te komen. Met zoiets persoonlijks als een trouwalbum is het altijd het beste om de foto's zo snel mogelijk te selecteren nadat ze van de fotograaf terugkomen. Op die manier zijn de gebeurtenissen van de dag nog vrij vers in je geheugen, wat het makkelijker maakt om je favoriete momenten te selecteren en de volgorde te bepalen waarin ze moeten verschijnen.


4.Geniet van het maken van jouw trouwalbum


Als je gestrest raakt over het ontwerpen van je trouwalbum haal je alle plezier eruit en voelt het aan als een karwei. Heb dus niet het gevoel dat je je album ontwerp moet overhaasten. Neem er een week of twee de tijd voor als je dat wilt, en vergeet niet te ontspannen terwijl je bezig bent. Een goede aanpak is om met je wederhelft te gaan zitten en gewoon te genieten van het herbeleven van je trouwdag, beeld voor beeld.


5.Kies je eigen favoriete momenten


Natuurlijk moet je boven alles van je trouwalbum houden. Aan het eind van de dag is je trouwalbum een viering van jullie liefde, niet alleen voor je partner maar ook voor de vrienden en familie.


Vertrouw dus op je eigen gevoel en neem geen foto op alleen omdat je denkt dat het zou moeten omdat het misschien is wat andere mensen verwachten. Je trouwalbum moet net zo uniek zijn als je trouwdag was, met de herinneringen waar je het meest van houdt vereeuwigd.